Voorbeeldbrief: verzoek om beëindiging alimentatie

Let op: gebruik van deze brief is op eigen risico. Lees onze disclaimer voor meer informatie.

Alimentatie is een financiële bijdrage die wordt geleverd aan een ex-partner na een echtscheiding of scheiding van tafel en bed. Dit kan een lastige kwestie zijn, vooral als de omstandigheden van een van de partners veranderen en er behoefte is aan een aanpassing van de alimentatiebetalingen. In dit artikel zal een voorbeeldbrief worden gegeven voor het verzoek om beëindiging van alimentatie.

Waarom een brief schrijven?

Als je de alimentatiebetalingen wilt stoppen, is het belangrijk om een schriftelijk verzoek in te dienen bij de rechtbank. Hierdoor wordt voorkomen dat de betalingen onterecht worden gestaakt en dat je achteraf nog in de problemen komt. Daarnaast is het indienen van een verzoek schriftelijk bewijs dat je hebt geprobeerd de situatie op te lossen.

Voorbeeldbrief: Verzoek om beëindiging alimentatie

[Naam]

[Adres]

[Postcode en plaats]

[Land]

[Naam instantie]

[Adres instantie]

[Postcode en plaats instantie]

[Land instantie]

[Plaats], [datum]

Betreft: Verzoek tot beëindiging van alimentatie

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij verzoek ik u om de alimentatiebetalingen die ik momenteel betaal, te beëindigen. De reden hiervoor is dat de omstandigheden zijn veranderd sinds de alimentatiebetalingen zijn vastgesteld.

[Geef hier een toelichting op de verandering in omstandigheden, bijvoorbeeld verandering in inkomen, nieuwe baan, nieuwe partner, etc.]

Op basis van bovengenoemde verandering in omstandigheden, verzoek ik u vriendelijk om de alimentatiebetalingen per [datum] stop te zetten. Ik verzoek u om de beëindiging van de alimentatie schriftelijk te bevestigen.

Indien u nog vragen heeft of aanvullende informatie nodig heeft, kunt u contact met mij opnemen via [telefoonnummer/e-mailadres].

Met vriendelijke groet,

[Handtekening]

[Naam]

Belangrijk om te weten

Het is belangrijk om te weten dat de beëindiging van alimentatie niet automatisch plaatsvindt wanneer je een verzoek indient. De rechtbank zal uw verzoek bekijken en een beslissing nemen op basis van de omstandigheden en de geldende wetgeving. Zorg er dus voor dat u jouw verzoek goed onderbouwt en eventuele bewijsstukken meestuurt.

Conclusie

Het schrijven van een brief om alimentatie te beëindigen is een belangrijke stap in het stopzetten van de betalingen. Zorg ervoor dat je jouw verzoek goed onderbouwd en bewijsstukken meestuurt om je zaak te versterken. Vergeet niet dat de beëindiging van alimentatie niet automatisch plaatsvindt en dat de rechtbank een beslissing zal nemen op basis van de omstandigheden en de geldende wetgeving.

Gerelateerde berichten

Ontvang direct hulp

Als u hulp nodig hebt van een advocaat, vul het formulier in en u wordt vrijblijvend teruggebeld.