Voorbeeldbrief: stopzetten automatische incasso

Let op: gebruik van deze brief is op eigen risico. Lees onze disclaimer voor meer informatie.

Ben je het zat om automatische incasso’s van je rekening afgeschreven te zien worden? Wil je meer controle over je financiën en de mogelijkheid hebben om zelf te bepalen wanneer en hoeveel er van je rekening wordt afgeschreven? Dan is het schrijven van een brief om de automatische incasso stop te zetten een goede stap in de juiste richting. In dit artikel delen we een voorbeeldbrief en belangrijke punten om te overwegen bij het schrijven ervan.

Waarom een brief schrijven?

Er zijn verschillende redenen waarom je een brief zou willen schrijven om de automatische incasso stop te zetten. Misschien ben je van bank veranderd en wil je de incasso overzetten naar je nieuwe rekening. Misschien heb je ontdekt dat er onterechte afschrijvingen plaatsvinden of ben je gewoonweg niet tevreden met de service die je ontvangt. Wat de reden ook is, het schrijven van een brief is een formele manier om je verzoek duidelijk en officieel te maken.

Verzoek om stopzetting automatische incasso voorbeeldbrief

[Je naam]

[Je adres]

[Postcode en woonplaats]

[Je e-mailadres]

[De datum]

[Naam van het bedrijf]

[T.a.v. de financiële administratie]

[Adres van het bedrijf]

[Postcode en woonplaats]

Betreft: Verzoek om stopzetting automatische incasso

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij wil ik u vriendelijk verzoeken om de automatische incasso van mijn rekening met rekeningnummer [je rekeningnummer] per direct stop te zetten. Ik heb de volgende reden(en) voor dit verzoek:

[Beschrijf je reden(en) zo gedetailleerd mogelijk]

Ik verzoek u om mijn verzoek zo spoedig mogelijk te verwerken en bevestiging van de stopzetting van de automatische incasso naar mij te sturen. Tevens verzoek ik u om geen verdere incasso’s meer uit te voeren vanaf mijn rekening.

Indien er nog openstaande betalingen zijn, wil ik u verzoeken om mij een factuur toe te sturen, zodat ik de openstaande bedragen handmatig kan voldoen.

Ik hoop op uw begrip en medewerking in deze kwestie. Mocht u nog vragen hebben of verdere informatie nodig hebben, dan ben ik te allen tijde bereikbaar op [je telefoonnummer] of via mijn e-mailadres [je e-mailadres].

Ik zie graag uw schriftelijke bevestiging van de stopzetting van de automatische incasso tegemoet.

Met vriendelijke groet,

[Je volledige naam]

Belangrijk om te weten

Zorg ervoor dat je de brief persoonlijk adressert aan de juiste persoon of afdeling binnen het bedrijf. Dit vergroot de kans dat je brief op de juiste plek terechtkomt en snel wordt verwerkt.

Vermeld altijd je volledige naam, adres, rekeningnummer en contactgegevens, zodat het bedrijf je brief kan koppelen aan jouw account.

Wees duidelijk en concreet in je redenen voor het stopzetten van de automatische incasso. Geef specifieke voorbeelden of details die je standpunt ondersteunen. Dit kan helpen om begrip te creëren bij het bedrijf en de kans te vergroten dat je verzoek wordt ingewilligd.

Geef aan dat je graag een schriftelijke bevestiging ontvangt van de stopzetting van de automatische incasso. Dit zorgt voor duidelijkheid en geeft je een document dat je kunt bewaren voor je eigen administratie.

Houd in gedachten dat het bedrijf mogelijk wettelijk gerechtigd is om een opzegtermijn te hanteren of bepaalde voorwaarden te stellen voor het stopzetten van de automatische incasso. Raadpleeg indien nodig de algemene voorwaarden of neem contact op met het bedrijf voor specifieke informatie.

Conclusie

Het schrijven van een brief om de automatische incasso stop te zetten, geeft je de mogelijkheid om controle te hebben over je financiën en beter beheer over je rekening. Het is belangrijk om je redenen duidelijk te communiceren en alle relevante informatie te verstrekken. Met behulp van het bovenstaande voorbeeld en de genoemde belangrijke punten kun je een effectieve brief opstellen. Vergeet niet om een schriftelijke bevestiging te vragen en bewaar deze voor je eigen administratie. Veel succes met je verzoek om stopzetting van de automatische incasso!

Gerelateerde brieven